Goedkope micro SD

Goedkope geheugenkaarten voor een goede prijs!

Hoe word je professioneel vakfotograaf?

U vindt fotograferen vast hartstikke leuk, en bent opzoek naar hoe U vakfotograaf kan worden. Wij dragen een lijst voor met wat U in ieder geval moet hebben, en kunnen voordat U deze droom kunt gaan realiseren. In dit artikel bespreken wij de benodigde apparatuur, de kennis die U van Uw apparaat moet hebben, het bewerken van foto’s en hoe je kennis en ervaring op kan bouwen door middel van een opleiding om een profiel samenstellen.

Hoe word je professioneel vakfotograaf
Hoe word je professioneel vakfotograaf

Camera’s voor een vakfotograaf

Een spiegelreflexcamera in een bos.

Ten eerste is het van uiterst belang dat je natuurlijk een fatsoenlijke camera hebt. Als goede basis werkt een spiegelreflex camera het beste. Over het algemeen schieten deze camera’s in hoge resolutie, en kunnen dus voor prachtige beelden zorgen. Het belangrijkste, buiten de resolutie waar de camera in schiet, is dat hij ook handmatig in te stellen is. Een van de belangrijkste dingen met het fotograferen is de belichting. Hier kan je alleen een invloed op hebben als je begrijpt wat de instellingen van Uw camera doen. Hoe pas je de instellingen aan als je tegen de zon in moet fotograferen? En wat doe je als het juist heel donker is ergens? Als je daar een gevoel voor hebt opgebouwd en begrijpt hoe de instellingen samenwerken om de belichting van de foto aan te passen, bent U al goed op weg!

SD Kaart

SD kaart van SanDisk. Het is de Extreme Pro in 128 GB.

Verder moet U natuurlijk altijd in RAW formaat schieten. Dit formaat is een geen gecomprimeerde versie van de foto die word afgeschreven op de SD kaart. Het fotobestand behoud dus meer kleur- en toongegevens, waar je met het instellen van je camera zo je best hebt gedaan. Let wel op dat Uw SD kaart voldoende opslagruimte heeft om deze zwaardere bestanden allemaal op te slaan. Als veiliger, en goedkoper alternatief kunt U meer dan één SD kaart met een mindere capaciteit aanschaffen. Zo heeft U altijd een reserve SD kaart als er een defect zou komen te raken! Weet U precies welke SD kaart u nodig heeft? UHS-I en UHS-II. Wat is het verschil?

Overige ondersteuningsapparatuur zal liggen aan wat voor vakfotograaf U word. Een persfotograaf moet bijvoorbeeld alles op zak hebben om zich aan te kunnen passen aan verschillende situaties. Een modelfotograaf die in een studio te werk gaat, heeft allerlei belichtingsapparatuur nodig. Een sportfotograaf een bepaald soort lens, en een comfortabel stoeltje. Zo zie je dat elke tak van fotografie zijn eigen benodigdheden heeft. Wat deze overige apparatuur inhoud komt U vanzelf achter des te verder U in het proces bent om van Uw hobby een vak te maken!

Fotobewerking

Het fotobewerkingsprogramma Adobe. Er wordt een foto bewerkt van een vrouw, met allerlei filters.

Naast het kunnen maken van prachtige foto’s, is het ook vereist dat je als fotograaf je foto’s ook kan bewerken met een fotobewerkingsprogramma. Het hoogst aangeschreven programma is natuurlijk Adobe Photoshop. Dit programma heeft daarom ook een overvloed aan tutorials die je op weg kunnen helpen het programma onder de knie te krijgen. Ook voor Photoshop experts zijn er alsnog lessen te leren. Met het Adobe fotobewerking pakket, krijg je Photoshop en Lightroom als fotobewerkingsprogramma’s. Hiermee kunt U eigenlijk alles bereiken wat je maar wilt met Uw foto’s. Als handige tip nog: je hoeft geen tientallen SD kaarten te kopen. Schrijf ze met behulp van een SD kaart reader (als U die nodig heeft) over op Uw computer en verwijder ze dan van de SD kaart. Zo kunt U Uw foto’s op de computer organiseren en bewerken, en de SD kaart hergebruiken.

Juist omdat fotobewerking erg lastig is, zijn tips altijd handig. Een aantal tips met betrekking op fotobewerking kunt u lezen in een ander artikel!

Vakfotograaf Opleidingen

Een fotograaf dat een foto maakt met een Canon camera.

Wat betreft opleidingen om fotograaf te worden zijn er een aantal basis opleidingen op MBO niveau. Verder zijn er ook verschillende opleidingen op HBO niveau. Buiten opleidingen bestaan er natuurlijk ook cursussen die U kunt volgen. Het voordeel van een opleiding is dat ze mogelijkheden aan bieden om praktijk ervaring op te doen. Dit is ongelofelijk belangrijk voor fotografie. Het is en blijft eenmaal een vak waar je het meeste in de praktijk leert. Met deze praktijk ervaring krijgt U ook de gelegenheid een profiel op te bouwen. Deze kunt U aan een potentiële werkgever laten zien bij een sollicitatie. Zo is de droom om vakfotograaf te worden makkelijker te realiseren. Bij een cursus komen ook zeker opdrachten kijken die beoordeeld worden door een professioneel fotograaf. Ook hier doe je dus ervaring op, en ook van deze foto’s kunt U een profiel samenstellen voor een toekomstige werkgever.

Verder Bericht

Laat een reactie achter

© 2022 Goedkope micro SD

Thema door Anders Norén