Goedkope micro SD

Goedkope geheugenkaarten voor een goede prijs!

4 TIPS VOOR EEN SPIEGELREFLEX FOTOGRAAF!

Spiegelreflex camera’s markeren tegenwoordig het standaard voor een goede kwaliteit camera. Hogere megapixels, allerlei aanpasbare instellingen, en de functie om in verschillende formaten te schieten, geven spiegelreflex camera’s hun gerenommeerde status. Het is natuurlijk wel van belang dat je weet hoe je het uiterste uit je nieuwe spiegelreflex camera haalt! In dit artikel dragen we een aantal tips voor U als beginnend spiegelreflex fotograaf voor. We hebben ook een aantal tips voor beginnend fotobewerkers lees deze hier: Photoshop: 5 tips en tricks om te gebruiken.

Instellingen

instellingen 4 TIPS VOOR EEN BEGINNEND SPIEGELREFLEX FOTOGRAAF!

De belangrijkste instellingen voor elke fotograaf zijn degene die de belichtingsdriekhoek vormen. Met name zijn dit de sluitertijd, de diafragma en de ISO waarde. Met de sluitertijd kan je instellen hoe lang de ‘sluiter’ van de camera openstaat wanneer je een foto neemt. Je kunt hiermee bepalen hoe lang er licht op de sensoren van de camera valt. Dit be├»nvloed hoe de foto eruit komt te zien. Met name, bij een korte sluitertijd bevries je beweging in een foto, terwijl een lang sluitertijd juist het tegenovergestelde effect heeft. De diafragma bepaald de grootte van de lensopening. Bij een grotere lensopening komt er meer licht op de sensor, en resulteert in een kleinere scherptediepte (wazige achtergrond). De ISO waarde stelt de lichtgevoeligheid van de sensor in. Een hogere ISO waarde, betekent een gevoeligere sensor. In het algemeen stel je in donkere situaties een hogere ISO waarde in.

Foto Formaat kiezen als spiegelreflex fotograaf

4 TIPS VOOR EEN BEGINNEND SPIEGELREFLEX FOTOGRAAF!

Met de juiste instellingen kan je prachtige foto’s maken. Door te begrijpen hoe je je camera moet instellen in verschillende lichtomstandigheden help je jezelf enorm om mooie foto’s te maken! Het zou echter zonde zijn om, nadat je zoveel moeite hebt gestoken in het instellen van je camera, je de foto in JPEG formaat maakt… In plaats van het JPEG formaat raden we aan dat je voortaan je foto’s in RAW formaat maakt! Dit formaat is namelijk een niet gecomprimeerde versie van de foto. Dit betekent dat het bestand meer kleur- en toongegevens behoud, waar je zo je best voor hebt gedaan met de instellingen. Dit geeft ook weer een groot voordeel als je je foto’s eenmaal gaat bewerken!

Opslagruimte

4 TIPS VOOR EEN BEGINNEND SPIEGELREFLEX FOTOGRAAF!

RAW formaat foto bestanden zijn echter wel een stuk zwaarder dan het standaard JPEG formaat. We raden daarom ook aan dat je een SD kaart aanschaft die voldoende capaciteit heeft om al deze RAW bestanden op te slaan. Een alternatieve optie kan je ook meer da maar een SD kaart aanschaffen, maar dan met een mindere capaciteit. Zo kun je ervoor zorgen dat de totale opslagruimte, verdeeld over de SD kaarten, nog steeds voldoende is. Daarnaast heb je dan ook altijd nog een reserve SD kaart als er een defect gaat.

Fotobewerking als spiegelreflex fotograaf

4 TIPS VOOR EEN BEGINNEND SPIEGELREFLEX FOTOGRAAF!

Nu je alles op orde hebt om het uiterste uit je spiegelreflex camera te halen, ben je goed voorbereid om ook je foto’s te gaan bewerken! Let alleen wel op dat als je je foto’s naar een computer/ laptop wilt overdragen, dat de computer/ laptop ook een SD kaart sleuf heeft. Zo niet, moet je een SD kaart reader aanschaffen! Dat gezegd hebbende, wij hebben een aantal fotobewerkingsprogramma’s uitgezocht voor U als beginnend spiegelreflex fotograaf!

Beide Pixlr en Gimp zijn gratis te gebruiken fotobewerkingsprogramma’s. Beide zijn ook web-based, wat betekent dat je ze op elk besturingssysteem gewoon in google kan opzoeken en in een browser te werk kan gaan. Heel gemakkelijk dus! Met allebei de programma’s kan je heel overzichtelijk en op simpele wijze foto’s bewerken! Gimp heeft als extra functie, tot Pixlr, dat de gemeenschap van gebruikers ook bewerkingstools kan maken en delen met de rest van de gebruikers. Als je dus een specifieke tool zoekt, kan je deze hoogst waarschijnlijk vinden in de ‘community tools’.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2022 Goedkope micro SD

Thema door Anders Norén