Goedkope micro SD

Goedkope geheugenkaarten voor een goede prijs!

Welke snelheid geheugenkaart heb je nodig?

Je gaat op vakantie en wil de mooiste foto’s maken. Je hebt net een nieuwe camera gekocht en wilt de mooiste beelden van je vakantie maken. Echter heb je een SD kaart nodig voor je nieuwe camera. Je moet met veel factoren rekening houden. Welke snelheid geheugenkaart heb je nodig? Welke capaciteit kan mijn camera aan? Hoeveel beelden wil ik maken? Wat zijn al die rare termen zoals class 10, U3 en V30? Je weet welke capaciteit je camera maximaal aan kan, dus zoek je alleen nog voor de juiste snelheid. Welke snelheid heb je nodig en wat zijn al die vage termen? Een goede geheugenkaart uitzoeken is belangrijk en wij snappen dat dit lastig is om uit te zoeken. Wij leggen graag uit hoe je dit kunt uitzoeken en wat je het best kunt nemen.

class 10, U3 & V30

Vrouw snapt niets van vage termen over de snelheid van geheugenkaarten

Geheugenkaarten hebben verschillende termen voor de snelheid van de geheugenkaart. Zo kan het zijn dat er over UHS-I en Class 10 of Klasse 10 gesproken wordt. Ook is V30 een term die vaak voorbij komt en ook zie je U3 voorbijkomen. Wat betekenen deze termen? Class 10 betekent dat de kaart minimaal 10 MB/s constant kan halen als snelheid. Doordat 10 MB/s vrijwel niks meer is in de nieuwe generatie geheugenkaarten, kun je deze term eigenlijk net zo goed vergeten, aangezien bijna alle kaarten deze snelheid zullen halen. Dan heb je U1 en U3. U1 betekent dat de kaart een minimale schrijfsnelheid van 10 MB/s heeft. U3 is dat de micro SD kaart een minimale schrijfsnelheid van 30 MB/s haalt. Ook hiervoor geldt dat de meeste geheugenkaarten wel U3 zullen zijn, waardoor ook deze term niet heel belangrijk is. Verder heb je V30, V60 en V90. V30 betekent dat de kaart een minimale consistente schrijfsnelheid van 30 MB/s haalt tijdens het filmen. Bij V60 is dit 60 MB/s en voor V90 90 MB/s. Deze informatie is belangrijk als je bijvoorbeeld in 4K wil filmen.

HD of 4k

Man maakt mooie beelden met action cam dankzij de snelheid van de geheugenkaart

Als je een geheugenkaart uitzoekt, wil je dat je het optimale uit je camera haalt voor de snelheid van de geheugenkaart. Je wil echter niet te veel betalen. Kan je camera alleen HD filmen? Dan heb je voldoende aan een SD kaart met de schrijfsnelheid van 20 MB/s. Een snellere kaart gaat wel werken, maar zal nooit het optimale uit de camera halen. Wil je echt 4K filmen, bijvoorbeeld met een action cam. dan is het wel aan te raden om voor een geheugenkaart met minimaal 60 MB/s maar eigenlijk met 90 MB/s te kiezen. Hiermee zal je het optimale uit de camera halen. Lees je goed in, zodat je nooit een te langzame of een te dure kaart zult nemen. Een te langzame kaart zal op den duur helaas defect gaan. Deze kan de snelheid van de kaart niet aan en zal het op een gegeven moment begeven. Dit is natuurlijk zonde, dus is het handig om uit te zoeken wat voor snelheid je wil halen. Ook zullen de beelden niet mooi worden, zodra de kaart veel te langzaam voor de camera is.

Conclusie

Het is belangrijk om in de handleiding van de camera uit te zoeken welke snelheden nodig zijn en gehaald kunnen worden. Zo voorkom je dat je geen te dure maar ook niet een te langzame geheugenkaart bestelt. Zoek dit goed uit, zodat je de mooiste vakantiefoto’s en actiebeelden kunt maken met je camera of action cam! Voorkom gezeur en geniet van je vakantie!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2022 Goedkope micro SD

Thema door Anders Norén