Goedkope micro SD

Goedkope geheugenkaarten voor een goede prijs!

3 tips van een PROFESSIONELE bruidsfotograaf

Een paar maanden geleden ging één van mijn beste vrienden trouwen. Dit was super leuk en gezellig en achteraf kan ik het echt een magische dag noemen. Het weer was goed, we zaten op een prachtige locatie en de sfeer was betoverend. Op de bruiloft liepen ook meerdere bruidsfotografen rond die heel de dag druk plaatjes aan het schieten waren. Meerdere bezoekers van mijn blog hebben aan mij gevraagd of ik een keer in gesprek wou gaan met een bruidsfotograaf voor tips. Op de bruiloft was hier heel veel ruimte voor, dus ben ik met meerdere bruidsfotograven in gesprek gegaan. Daarom presenteer ik nu met trots: ” 3 tips van een proffesionele bruidsfotograaf.”

2 fotografen die in actie zijn.

1. Zorg voor goed licht

Elke fotograaf begon als eerste over het licht. Een fotograaf zei tegen mij: ”Het licht is het meest belangrijke aspect van elke foto, omdat dit de sfeer bepaald”. Daarnaast begonnen veel fotografen over hun mislukte foto’s en hoe die altijd in slecht licht genomen waren. Nu we dus weten dat licht essentieel is in een goede foto moeten we gaan kijken naar hoe je de juiste lichtval kan creëren in je foto. Ten eerste raden fotografen aan om zoveel mogelijk te zoeken naar natuurlijk licht. Mocht het gewoon een super sombere dag zijn heb je twee opties. Of je gaat aan het werk met schijnwerpers die het natuurlijke licht moeten gaan vervangen, of je zoek naar momenten waar de zon even kort doorbreekt. Wat je ook doet, vergeet niet dat het licht de sfeer bepaald.

twee mensen die verliefd zijn in de zon.

2. wees creatief

Elke bruidsfotograaf is op zoek naar een mooi kiekje en vooral het bruidspaar ook. Er bestaat een grote kans dat het bruidspaar heel hun leven lang nog kijkt naar de foto’s die jij gemaakt hebt. Daarom is het belangrijk dat jij als fotograaf gaat kijken naar een locatie en een soort foto die anders is dan alle foto’s die er op dat moment gemaakt worden. Bij het kiezen van een goede foto mag jij je als fotograaf laten inspireren door andere fotografen. Maar de kunst is om je zo min mogelijk te laten leiden door andere fotografen. Wat dus misschien handig kan zijn is kijken naar Tumblr. Hier zijn een hoop andere fotograven actief waar je een hoop van kan leren.

man die bruiloft foto's maakt bij een eend.

3. Zorg voor genoeg dataopslag

Niks is zo vervelend als halverwege je fotoshoot niet genoeg opslagruimte meer hebben op je camera. Daarom is het belangrijk om te kijken naar wat je kan doen om dit probleem te voorkomen. een oplossing zou kunnen zijn dat je een Micro SD kaart koopt. Het liefst met een hoge capaciteit zodat je een ver vooruit kan. Maar ik zou het niet laten bij 1 SD kaart. Als je slim bent kan je ook een portable SSD kopen. Hiermee kan je alle foto’s die je maakt daarna gelijk veilig opslaan en makkelijk meenemen.

Conclusie

Al met al is het maken van foto’s op trouwerijen een stressvolle bezigheid, maar je kunt het jezelf een stuk makkelijker maken door je te houden aan de 3 tips die hierboven te vinden zijn. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om rekening te houden met de stand van het licht, maar ook is het belangrijk dat je rekening houd met al de foto’s die je ergens kwijt moet. Hoe je ook gaat fotograferen op een bruiloft, maak er een mooie dag van en stop je creativiteit in je bruidsfoto’s. Want daar zal je klant, het bruidspaar, het meest blij mee zijn.

bruidsfotograaf op de grond

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2022 Goedkope micro SD

Thema door Anders Norén